Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

...τώρα!!!

Πλάκα έχει...
Φόροι βυζαντινού τύπου, διάλυση του κράτους, διάλυση κάθε κοινωνικής παροχής, ξεπούλημα της περιουσίας της χώρας, απειλές για κατασχέσεις περιουσιών μας για φόρους που τους εφευρίσκουν ανά πεντάλεπτο με οδηγίες των ΔυΝασΤών, συνεχής άνοδος των τιμών, και... τίποτα... Ο ιός του Νότιου Τούβλου. Απραξία. Είπαμε, ήτανε σοκ και δέος, αλλά μέχρι πότε το σοκ; Για το δέος άσ'τα, μεγάλε, δεούμαστε αργότερα...
Ούτε η Παναγιά η ευρωκαρτερούσα θα μας σώσει απ' τους νεοναζί της Μέρκελ, ούτε κανένας άγιος (κάντε το σταυρό σας, ρε, και σεβασμό!). Πολίτη (ούτε λαέ σε λέω, ούτε κόσμε, ούτε σύντροφε, μαζί δε φάγαμε ακόμα, μαζί δεν ήπιαμε, μαζί δε μοιραστήκαμε αίμα και θυσία. Πολίτη σε φωνάζω, όπως τότε, στα 1789, που η Επανάσταση διαμέλισε τους εχθρούς της Γαλλίας), μην ανάβεις τζάμπα λαμπάδες και μη προσεύχεσαι σε θεούς και δαίμονες. Κουφοί είναι εδώ και χρόνια. ΄Οπως κι όλοι οι πολιτικαραίοι. Μην αφήνεις τη ζωή σου σε δαύτους, δεν είναι τόσο φτηνή κι ευτελισμένη. 
Πολίτες, η Επανάσταση δεν είναι λεωφορείο να περάσει και το επόμενο. Είναι εδώ και περιμένει λίγο καιρό ακόμα...

΄Οταν έρθει η χρεοκοπία θα τα έχουν αρπάξει όλα, θα είναι στο εξωτερικό, κι εσείς θα χτυπάτε τις αστείες κι αστικές κεφάλες σας στους έρημους τοίχους (που δεν σας φταίξαν και σε τίποτα). 
Πολίτες, εκροές 72 δισ ευρώ έχουν γίνει από τη χώρα το τελευταίο διάστημα κι ανήκουν σε δαύτους που σαν τα ποντίκια "την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια". 
Πολίτες, μη ψάχνετε την ελπίδα και το όνειρο στους άλλους. Γίνετε εσείς η ελπίδα και το όνειρο της κοινωνίας μας.
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ!

7 σχόλια:

  1. Η επανάσταση αναβάλλεται λόγω θέρους, φίλε Τζαβέλα. Τριάντα χρόνια ΠΑΣΟΚ ήταν αυτά. Δεν τα ξερριζώνεις με μερικά χαράτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλοκαιριάτικα, ο μόνοι που προτίθενται να επαναστατήσουν είναι τα air-condition...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αναζητείται λαός για εξέγερση λοιπόν καλοί μου φίλοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τη προσφώνηση "πολίτη" να συμπληρώσω ότι την χρησ/σε και ο Μαρξ με τον κύκλο του, καθώς και όλοι οι άλλοι κοινωνικοί διανοητές και ακτιβιστές ποικίλων ομάδων τουλάχιστον μέχρι το 1890
    Φίλε μου μην ελπίζεις για καμμιά (εγχώρια μόνο)επανάσταση.Ακόμη και να γινόταν,το τιμόνι που είναι το χρήμα θα οδηγούσε εκεί που θέλει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλησπέρα φίλε Ικτίνε, ελπίζω σε μια επανάσταση ταξική,παντού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα! Από ίντερνετ καφέ σε νησί, μπήκα για ένα γεια στον καλό μου φίλο, μη νομίζετε πως σας ξέχασα!

    Θα τα πούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλή μου κ.κ.,να γεμίσεις με τρέλα,χρώματα και συναισθήματα όλες σου τις στιγμές στο νησί!!! να περνάς πολύ πολύ όμορφα!!! σ'ευχαριστώ για το μήνυμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή