Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

αν δεν σ'αρέσει ο λαός μας,να τον αλλάξουμε Αλέκα...

Στις 17 Ιούνη του 1953 στην Ανατολική Γερμανία έγινε μια μεγάλη εξέγερση που απαιτούσε καλύτερες εργασιακές συνθήκες,καλύτερες αμοιβές και φτηνότερα τρόφιμα για το λαό.
Οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί, μάθαιναν από το κομμουνιστικό καθεστώς ότι οι «τεμπέληδες ξεσηκώθηκαν, γιατί δεν ήθελαν τις καινούργιες νόρμες παραγωγής που είχαν στόχο την ανοικοδόμηση του σοσιαλισμού. Και για το σκοπό αυτό συνενώθηκαν με πράκτορες του ιμπεριαλισμού, οι οποίοι οργάνωσαν και καθοδήγησαν το κίνημα των τεμπέληδων». Απ’ την άλλη πλευρά, στα σπίτια τους συζητούσαν, όσοι δεν είχαν έμμισθη σχέση και επαγγελματική εξάρτηση από το κόμμα (SED), αυτό που βίωναν καθημερινά οι ίδιοι στους χώρους εργασίας και στα καταστήματα: να εργάζονται πάμπολλες ώρες και να μην καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις «νόρμες παραγωγής», άρα να μην παίρνουν ούτε το νόμιμο ελάχιστο μισθό και ταυτόχρονα να βρίσκουν στα καταστήματα ελάχιστα και πανάκριβα είδη.
Σας θυμίζει τίποτα αυτό???
Δήλωση της Αλέκας: "να ξαναπάμε σε εκλογές,για να διορθώσει ο λάος τη ψήφο του"...
Δηλαδή για όλα φταίει ο λαός!!! μιά είναι ανώριμος και κάνει λάθη,μιά είναι τεμπέληδες και οπορτουνιστές, ενίοτε είναι και ύποπτος για συνεργασία με τον ταξικό εχθρό!!! Η πάνσοφη ηγεσία του κόμματος δεν λαθεύει ποτέ!!! και αν παρεπιμπτόντως κάνει κανά λαθάκι(μικρό πάντα βέβαια) θα συγκαλέσει ΚΕ του κόμματος καμιά 60αριά χρόνια μετά και θα το "διορθώσει"!!!
Ως απάντηση στη δήλωση της Αλέκας θα παραθέσω το κείμενο του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή Μπ.Μπρέχτ(που αναφέρεται στην εξέγερση της 17 Ιούνη του '53):
«Ύστερ’ απ’ την εξέγερση της 17 του Ιούνη,
ο γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών
έβαλε και μοιράσανε στη λεωφόρο Στάλιν προκηρύξεις
που λέγανε πως ο λαός
έχασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης,

και δεν μπορεί να την ξανακερδίσει
παρά μονάχα με διπλή προσπάθεια. Δε θα’ ταν τότε
πιο απλό, η κυβέρνηση
να διαλύσει το λαό
και να εκλέξει έναν άλλον…;»
Καλά μυαλά.

1 σχόλιο:

  1. Καλό!

    Δεν ξέρω πώς ήταν η ζωή στον λεγόμενο υπαρκτό σοσιαλισμό, δεν είχα πάει ποτέ να το δω από κοντά, αλλά αν κρίνουμε από το τι γίνεται μέσα στο ΚΚΕ και το μεταφέρουμε σε κλίμακα χώρας... ζήτω που καήκαμε!

    Η φωτογραφία έχει πολύ πλάκα! "Μακριά από τα ναρκωτικά και το Συνασπισμό"! Χαχαχα!

    Καλά μυαλά! Τέλειο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή