Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

οι σκέψεις μου για τις χθεσινές εκλογές

δυό ευχάριστα και δυό δυσάρεστα μηνύματα έβγαλε η κάλπη για μένα χθές.
ξεκινάμε απ'τα ευχάριστα,
α) η εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ σε τρομερά ποσοστά(αντίστοιχα ποσοστά στην αριστερά είχαμε να δούμε από το 1958,με την ΕΔΑ),που σηματοδοτεί την λαχτάρα του κόσμου της αριστεράς,για ένα ενιαίο,ενωμένο και δυνατό αριστερό μέτωπο που θα λειτουργήσει αποφασιστικά στο να ανακόψει την επίθεση που δέχεται ο λαός από το μαύρο μέτωπο των τοκογλύφων και των πολιτικών τους υπηρετών,και θα βάλει τις βάσεις μιας άλλης κοινωνίας με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις λαΐκές ανάγκες.
β)το μεγάλο χτύπημα που δέχτηκε ο δικομματισμός,δείγμα του ότι ο λαός δεν τσιμπάει πλέον σε ψευτοδιλλήματα και εκβιασμούς. είναι νομίζω τεράστια ευκαιρία για το λαΐκό κίνημα να τελειώσει μια και καλή, τους δυό μεγάλους υπηρέτες του κεφαλαίου.
πάμε και στα δυσάρεστα,
α)είναι σοκαριστικό το 7% που έδωσε τη ψήφο του στα ναζιστικά καθάρματα της χρυσής αυγής. ελπίζω και εύχομαι να ήταν ένα στιγμιαίο τραγικό λάθος. τούτος ο τόπος δεν χωράει νοσταλγούς του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου.ο λαός πρέπει να απαντήσει δυναμικά σε όλους τους χώρους, δεν θα περάσει ο φασισμός!!! να στείλει τα σκατά στο φυσικό τους χώρο,στους βόθρους της ιστορίας!!!
β)ως ένας άνθρωπος που έχω αφιερώσει πάνω από τη μισή μου ζωή στην υπηρεσία του κομμουνιστικού κινήματος,με μελαγχολεί αφάνταστα που το ηρωικό και τιμημένο ΚΚΕ για μια ακόμη φορά προδίδεται από τη στενόμυαλη και συμβιβασμένη του ηγεσία.
με στεναχωρεί ότι για μια ακόμη φορά στέκει αναντίστοιχο στα θέλω του λαού,σαμποτάρει ανοιχτά το αίτημα για ενότητα της αριστεράς και απογοητεύει το λαό.
είναι ξεκάθαρη η λογική της ηγεσίας,να κρατήσει τις καρεκλίτσες της,να έχει μετατρέψει σε μαγαζάκι το κόμμα για να βολεύονται οι ημέτεροι και για να το πετύχει αυτό απομακρύνει μέλη και οπαδούς σκεπτόμενους και με πραγματικούς αγώνες,κρατώντας στις τάξεις του κόμματος λιβανιστήρια,επαγγελματίες,φανατισμένους ηλίθιους και κομπλεξικούς χαφιέδες...
με μια λέξη,λαθρεπιβάτες στο κόμμα...
άλλο είναι το ΚΚΕ που μας ενέπνευσε. είναι το ΚΚΕ του Άρη,του Μπελογιάννη,του Πλουμπίδη,του Καραγιώργη και των χιλιάδων ανώνυμων αγωνιστών που με ανιδιοτέλεια κατέθεσαν θυσίες και αίμα στην υπηρεσία του λαΐκού κινήματος!!!

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ με τα σημεία που εντοπίζεις.

    Πάντως ανοίξαμε ένα παράθυρο στην ελπίδα, και μάλιστα δυναμικά, και αυτό είναι πολύ σπουδαίο.

    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή