Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

κουβέντα περί "μούτρων"...

"Ε, δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους...",είπε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα αποκρούοντας για μια ακόμη φορά την επίθεση φιλίας που έκανε ο επικεφαλής  του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με στόχο τη συνεργασία της Αριστεράς.

Ψάχνω να βρω και εγώ ο καημένος, που θέλω τη συνεργασία και την ενότητα της Αριστεράς,τι στο καλό έχουνε τα μούτρα μου και δεν αρέσουνε στην Αλέκα...

Μια ζωή ολόκληρη στο ΚΚΕ,πάντα με πονούσε το ότι η Αριστερά είναι διασπασμένη. Ήρθε το 15ο συνέδριο το 1995 και μου δωσε ελπίδες,ότι η πολιτική των συμμαχιών των αριστερών δυνάμεων(το λέει άλλωστε ξεκάθαρα ο Μάρξ) για το καλό του λαού,κάποια στιγμή θα υλοποιηθεί.
Και δυστυχώς για το λαό μας,ήρθαν καιροί χαλεποί και δύσκολοι,καιροί που το σύστημα δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα,και δείχνει το πιο σκληρό και αποκρουστικό του πρόσωπο στο λαό.

Κι η Αλέκα είναι περικυκλωμένη από εκατομμύρια μούτρα απελπισμένα, θυμωμένα, που απαιτούν να γίνει κάτι τώρα από την Αριστερά για να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων. Σ' αυτά τα μούτρα ας απαντήσει η ηγεσία του ΚΚΕ. Εκτός αν δε θέλει να είναι σαν τα μούτρα τους...
Τι άλλο θέλεις να μας κάνουν ρε συντρόφισσα,για να καταλάβουμε ότι στην αγαστή ενότητα των τραπεζιτών,τοκογλύφων και των πολιτικών τους υπηρετών πρέπει να απαντήσουμε με τη δικιά μας ενότητα,την ενότητα των αριστερών,που ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία,ανθρώπινη και δίκαιη;

Το 1989, αν και κατακόκκινοι από ντροπή τότε,κατάπιαμε τη συνεργασία με τη Δεξιά και σταθήκαμε εκεί μπροστάρηδες στην υπεράσπιση του ΚΚΕ!
Τώρα που πολλοί από μας καταλαβαίνουμε ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο και απαιτεί σε τούτη τη συγκυρία,μια Αριστερά ενωμένη και δυνατή για να παλέψει το θεριό,είμαστε οπορτουνιστές;
Πιο εύκολη ήταν η συνεργασία τότε με τη δεξιά, παρά σήμερα με τις άλλες αριστερές δυνάμεις;

Τι στο καλό έχουνε τα μούτρα τους και σε χαλάνε ρε γαμώτο;
Κοίτα αυτόν τον άνθρωπο( επικεφαλής του επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ), τον λένε Μανώλη Γλέζο.
Αυτός κατέβασε τη σβάστικα απ'την Ακρόπολη,έχει καταδικαστεί 28 φορές για την πολιτική του δραστηριότητα, από τις οποίες, τρεις φορές σε θάνατο και παρέμεινε στη φυλακή και την εξορία 16 χρόνια συνολικά.
Η εκτέλεση των θανατικών ποινών δεν πραγματοποιήθηκε, έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες του Ελληνικού λαού και της διεθνούς κοινής γνώμης. Έγιναν εννέα απόπειρες δολοφονίας εναντίον του.

Δεν σ'αρέσουνε τα μούτρα του Αλέκα μου;
 Πιθανόν...
Αλλά κάπου μέσα σου, θα'θελες πολύ να μοιάζεις σ'αυτά τα μούτρα!!!

3 σχόλια:

  1. ο συμπαθής κύριος της φωτογραφίας είναι ο βουλευτής επικρατίας του ΠΑΣΟΚ το 1981 ή ο βουλευτής Β' Πειραιώς του ΠΑΣΟΚ το 1985; Άσπρισαν τα μαλλιά του και πέρασαν τα χρόνια αλλά οι μνήμες δεν ξεθωριάζουν, άλλωστε ο σοφός λαός επιμένει: τα στερνά τιμούν τα πρώτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μία διόρθωση στο κείμενο σας....

    το 1989 κυβέρνηση σχημάτισαν ο Συνασπισμός με τη ΝΔ, και εκ μέρους Συνασπισμού υπουργοί ήταν οι κύριοι:
    Δραγασάκης
    Κουβέλης
    Κωνσταντόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλή σου μέρα φίλε μου,
    Συνασπισμός τότε εθεωρείτο η συνεργασία ΚΚΕ και ΕΑΡ( ο Συνασπισμός με τη σημερινή του μορφή προέκυψε μετά τη διάσπαση του'91),με σαφή το ρόλο του ΚΚΕ ως κύριας δύναμης αυτής της συνεργασίας.
    Ενδεικτική του ποιός είχε την πρωτοβουλία στις εξελίξεις είναι η ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ,στις 4 Ιουλίου του 1989,που ανέφερε πως η συγκυβέρνηση «ήταν η μόνη δυνατή λύση που θα μπορούσε να επιτευχθεί για να προωθήσει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την πολιτική της κάθαρσης, τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, την περιστολή της κομματικοποίησης [στο δημόσιο] και της κρατικής καταστολής, το άνοιγμα της ραδιοτηλεόρασης ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε αδιάβλητες εκλογές».
    Οι όλες διεργασίες και συσκέψεις με τη δεξιά τότε,προκάλεσαν παρενέργειες στο εσωτερικό του,κύμα διαφωνούντων μέσα στο ΚΚΕ(αποχώρηση 15 μελών της ΚΕ μέχρι το τέλος του έτους) και φυσικά το μεγάλο σκάνδαλο με την καθαίρεση της νόνιμα εκλεγμένης ΚΝΕ. Στις 17 Οκτωβρίου δικαστικός κλητήρας επιδίδει στο Κ.Σ. της ΚΝΕ αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από την ηγεσία του ΚΚΕ εναντίον των υπευθύνων έκδοσης της εφημερίδας «Οδηγητής της νεολαίας», την εφημερίδα του Κ.Σ. της ΚΝΕ που εξακολουθεί να εκδίδει το εκλεγμένο Κ.Σ. της οργάνωσης. «Ζητούμε να διαταχθεί η κατάσχεση όλων των αντιτύπων της εφημερίδας που ήδη κυκλοφόρησαν… Να απειληθεί κατά των υπεύθυνων χρηματική ποινή δραχμών 500.000 και προσωπική κράτηση δώδεκα μηνών… Να απαγορευτεί η έκδοση νέου φύλλου της εφημερίδας Οδηγητής της νεολαίας…», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο.
    Πολλοί από τους πρωταγωνιστές του τότε έχουν θέσεις στελεχών σήμερα και στο ΚΚΕ και στο ΣΥΝ(Κουβέλης και Κωνσταντόπουλος ξέρουμε πλέον που είναι).
    Όσο για το Μανώλη το Γλέζο σαφέστατα και αυτός όπως και πλείστοι όσοι αριστεροί, έπεσαν στη παγίδα του λαοπλάνου Αντρέα και πίστεψαν ότι κάτι καλό έρχεται.Τελικά το ζήτημα δεν είναι αν κάνεις λάθη(όλοι κάνουμε),αλλά να τα παραδέχεσαι και να τα διορθώνεις.Άλλωστε ως συνεργαζόμενος συμμετείχε ο Γλέζος τότε και κοίτα ποιά συμμετέχει εδώ και αρκετά χρόνια ως συνεργαζόμενη στο ΚΚΕ,η Λιάνα Κανέλλη,γνωστή για τη συμπόρευση της με τη δεξιά πολλά χρόνια. να την αποδομήσουμε για τα λάθη της?μάλλον όχι,γιατί είναι και από τις πιο δυναμικές φωνές και με συνέπεια στο χώρο της κομμουνιστικής αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή